Wat is een DJ (Disk Jockey)?

Een DJ zorgt op feesten voor de muziek. Twee factoren bepalen of een DJ succes heeft. De muziekkeuze en de performance. De eerste factor is vooral afhankelijk van het karakter van het feest en de smaak van de DJ. De performance, de 2e factor, gaat over de DJ als entertainer en over de techniek die hij hanteert. Over deze techniek en de beheersing daarvan gaat ons lesaanbod. Zonder goede techniekbeheersing en zonder de juiste hulpmiddelen kun je geen goede DJ zijn.

Wat doet een Dj?

Een DJ mixed twee of meerdere nummers tegelijkertijd in elkaar. De bedoeling is dat de overgang van het ene naar het andere nummer onmerkbaar is. Een goede DJ reageert op het publiek en verhoogt de sfeer door op het juiste moment de juiste muziek te draaien.

Wat kunnen wij jou leren?

We leren jou de basistechnieken zoals Beatmatching, maar ook het gebruik van effecten gaan wij jou leren. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat je weet hoe een DJ het publiek probeert te vermaken en op welke manier je dat het beste kan doen.

In ons lesprogramma staat voorop wat jij wil leren en bereiken. Daar zullen we dan ook altijd de meeste focus op houden.  

Over de begeleider Bink Schager:

”Vanaf jongs af aan was ik al actief bezig met muziek. Eerst alleen als DJ, maar sinds een aantal jaren ook in muziek-productie. Momenteel volg ik ook de opleiding ‘Music Production’ in Amsterdam en ben ik bezig mijn muzikale carrière naar een nog hoger level te brengen, daar hoort ook het geven van DJ-lessen bij.”

”Vroeger miste ik altijd iemand waar ik vragen aan kon stellen en dingen van kon leren wat betreft de techniek en het entertainen van mensen. Daarom vind ik het een mooie kans om nu ook jou te kunnen helpen met jouw muzikale doelen. Wij kunnen het hier voor je regelen bij Track One Studios!”.